Sloep te water

Net voordat ons binnenvaartschip werd opgehaald door de nieuwe eigenaar moest de sloep uit het ruim.

Hierna hebben we een frame gemaakt voor de winterkap en ben ik thuis begonnen met de vloerplaten.

Eerst heb ik de multiplex platen aan de onderkant zo gemaakt dat ze precies vallen op de spanten van de sloep. Daarna heb ik de uitsparingen gefreesd waar later de RVS handgrepen in komen, ondertussen heb ik goed gekeken hoe reguliere teakdekken er uit zien en uiteindelijk heb ik daar een imitatie van gemaakt. 

De multiplex platen zijn aan beide kanten geschuurd en voorzien van 2 lagen Polypox Injecteerhars van Polyservice. Hierna moet je minimaal een week wachten voordat je verder gaat met het DD-lak systeem. Twee lagen zijdeglans Roomwit (kleur.nr 61), hierna de afplak biezen erop, dan een dunne laag hoogglans Zwart (kleur.nr 01). 

Hierna ga je nat-in-nat verder werken met een houtkam en zijdeglans Kwartsgrijs (RAL 7039) waar je DD lak antislip poeder in verwerkt zodat de vloerplaten niet al te glad zijn en je aan boord niet zo snel op je plaat gaat.

En voilà: de vloerplaten met imitatie grijze teakdek.

Ook ben ik begonnen met het plaatsen van de kikkers en de montage strips van de zwarte Stootlijst (Tessilmare Radial 40).

De banken en buitenrand zijn inmiddels ook van de laatste DD-lak voorzien en aan bak- en stuurboord kant is de verlichting geplaatst.